Keuzevakken kiezen voor jaar 2 en 3

Examenprogramma

In je eerste jaar geef je je keuzes voor vakken op voor jaar twee en drie om zo je examenprogramma samen te stellen. Je programma bestaat uit de volgende onderdelen:

 • 15 ECTS USE-leerlijn
 • 45 ECTS keuzevakken (inclusief je twee keuzevakken gekozen in jaar 1)
 • 120 ECTS basis- en majorvakken

 

Je keuzevakken mag je volledig zelf inrichten. Hierbij kan je kiezen voor coherente pakketten of losse vakken zowel binnen en buiten de faculteit. 

 

OSIRIS Planapp

Bij het samenstellen van je examenprogramma kan je gebruik maken van de OSIRIS PlanApp waar je uiteindelijk ook je programma indient om gecontroleerd te worden door de examencommissie. Via deze tool kan je je planning maken wanneer en welke vakken je gaat volgen. Daarnaast kan je via de onderwijscatalogus verschillende coherente pakketten en cursussen vinden.

 

USE-leerlijn

Leerlijnen die vaak door BMT en MWT studenten worden gekozen zijn Digital Twin in Healthcare, Quality of Life, New product Development and marketing of Patents, Design Rights and standards. Een volledig overzicht  van alle leerlijnen kan je hier vinden of in de onderwijscatalogus van de PlanApp als je filtert op USE-leerlijnen bij coherente pakketten.

Daarnaast kan je in plaats van een USE-leerlijn ook kiezen voor een opleiding tot middelbare school docent. Meer informatie daarover kan je hier vinden.

 

Praktische zaken en tips

 • Als je kiest vakken buiten de faculteit te volgen let er dan op dat er niet te veel overlap bestaat met andere vakken in je examenprogramma en dat het vak niet op de uitgesloten lijst staat voor BMT of MWT. 
 • Op de CANVAS pagina 8G005 onder modules en het kopje Bachelor keuzevakken kan je de coherente keuzepakketten van BMT en lijsten van keuzevakken buiten de faculteit die vaak worden gekozen of juist uitgesloten zijn om te kiezen.
 • Kijk goed naar vakken die je in je eerste jaar leuk vindt en probeer hier vergelijkbare vakken voor in je tweede en derde jaar te vinden
 • Win informatie over vakken bij je studentmentor of andere ouderejaars, OSIRIS, voorlichtingbijeenkomsten en Check your Match. Eventueel kan je ook een afspraak inplannen met je studieadviseur.
 • Op de Protagoras website kan je bij enkele vakken van de tentamendatabase een review lezen. Hierin staat hoe het vak wordt ervaren door studenten en praktische zaken die bij het vak komen kijken. Dit kan je helpen met het maken van een keuze. 
 • Oriënteer je ook vast een beetje op welke master je zou willen doen en kijk welke vakken voor die richting handig zijn. Klik hier voor alle masterrichtingen. Hier vind je een overzicht van bachelorvakken per richting.
 • MWT studenten die de master Medical Engineering willen doen moeten een aantal vakken verplicht volgen. Die kan je hier vinden.
 • Mocht je een andere master overwegen dan BME of ME kijk dan op de landelijke doorstroom matrix. Als BMT of MWT niet direct toelating geeft tot een specifieke master kan het handig zijn om in je keuzeruimte vereiste vakken te volgen. Overleg dit altijd eerst met de studieadviseur met de betreffende masteropleiding

 

Keuzevakken wijzigen

Mocht je iets willen wijzigen aan je keuzevakken van jaar 2 en jaar 3 kan je dit aangeven bij het onderwijsbureau ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

generaties tot en met 2017

1. Vraag je huidige examenprogramma op bij het onderwijsbureau van BMT door een mail te sturen. Vermeld hierbij ook je studentennummer

2. Geef de wijzigingen aan op je examenprogramma en stuur deze terug naar het onderwijsbureau.

3. De examencommissie zal je wijzigingen controleren. Dit neemt ongeveer 4 weken in beslag.

 

generaties vanaf 2018

1.    Klik in de Osiris Planapp bij “opties” op “Voorstel Keuzeruimte en USE leerlijn opnieuw indienen ter goedkeuring”.
2.    Er komt nu bovenaan in het oranje een melding dat je het opnieuw kan indienen.
3.    Doe de gewenste wijzigingen aan je examenprogramma.
4.    Kies bij “opties” “voorstel opnieuw indienen”

 

Let op: Je kan altijd vakken volgen die niet in je examenprogramma staan, deze worden dan geregistreerd als extra-curriculair. Echter kan je er niet vanuit gaan dat deze studiepunten meetellen bij de beoordeling of je voldoet aan de diploma-eisen. Daarvoor is eerst toetsing nodig van de examencommissie.

 

BEP

Om aan je BEP te beginnen moet je aan een aantal eisen voldoen. Deze deelname eisen kun je hier vinden.

Weet jij nog niet bij welke vakgroep je je BEP en misschien ook wel je master wilt gaan doen? Hier staat alle informatie over de vakgroepen.