Ook dit Lustrumjaar steunt de Lustrumcommissie der SvBMT Protagoras natuurlijk een goed doel. Het goede doel van dit Lustrumjaar is: Spieren voor Spieren!

 

Gedurende het Lustrumjaar zullen er activiteiten plaatsvinden die geld ophalen om dit goede doel te zullen ondersteunen. Het statiegeld dat gedurende het Lustrumjaar wordt opgehaald zal ook richting het goede doel gaan. Verder kan iedereen natuurlijk vrije donaties aan Spieren voor Spieren geven. Dit kan gedaan worden door op de link te klikken.

Spieren voor Spieren brengt al sinds 1998, vanuit de gedachte “gezonde spieren voor zieke spieren”, Nederland in beweging om samen alle spierziekten bij kinderen te verslaan. In Nederland zijn er circa 20.000 kinderen met een spierziekte en elk jaar weer krijgen zo’n 200 tot 250 ouders te horen dat hun kind een ernstige spierziekte heeft. Dit heeft een enorme impact voor het kind en diens gezin. Lopen, kauwen, slikken en zelfs ademhalen; kinderen met een spierziekte kunnen dit vaak niet (zelfstandig) meer. Dit vraagt veel zorg en aanpassing van de familie. Veel kinderen komen samen met hun gezinnen in een intensief medisch traject terecht.

 

Spieren voor Spieren zet zich in voor deze kinderen en hun gezinnen en vindt het van het allergrootste belang om op een zo jong mogelijke leeftijd te weten of een kind een spierziekte heeft. Iedere dag telt bij de aanpak van spierziekten, want als een spier eenmaal verloren is, komt deze nooit meer terug…

 

Samen sta je sterker. Met de fondsen die Spieren voor Spieren werven kunnen zij niet alleen blijvend investeren in het Spieren voor Spieren Kindercentrum van het UMC Utrecht, maar ook in de voortzetting en uitbreiding van de activiteiten in de Kindercentra van het LUMC – Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden en het Radboudumc – Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen. Op deze manier kunnen zij op die locaties ook diagnose en behandelingen sneller mogelijk maken.

 

Het aantal experts uit diverse disciplines in de centra groeit. Denk aan neurologie, fysiotherapie, maar ook logopedie en diëtiek. Zo wordt er gezorgd voor een multidisciplinaire kijk op en aanpak van spierziekten bij kinderen.

 

Spieren voor Spieren zet maximaal in op de samenwerking tussen de centra in Utrecht, Leiden en Nijmegen, zodat er op drie plekken in Nederland sneller diagnose en behandelingen beschikbaar zijn. Spieren voor Spieren gelooft erin dat kennis en krachten bundelen zal leiden tot het sneller bereiken van hun missie; alle spierziekten bij kinderen verslaan.

De eerste goede doel activiteit van het 7e Lustrumjaar was de Lustrum Veilingborrel! Dus iedereen klaar? Veilen maar!

Zodat wij kwartiel 2 goed konden beginnen vond er op 16 november een speciale veilingborrel plaats in In Vivo!

Gedurende deze borrel kon jij bieden op verschillende vette voorwerpen of tegoeden, genieten van ons speciale Lustrumshotje of een nieuwe aanwinst maken voor jouw shotglascollectie met het bijbehorende Lustrumshotglas!!

Wij hopen dat jullie allemaal genoten hebben van jullie prijzen. Maar het is natuurlijk hoog tijd om het opgehaalde bedrag bekend te maken; tijdens de borrel hebben wij maar liefst €524 (!) opgehaald voor Spieren voor Spieren!

Bedankt aan iedereen die tijdens de Lustrum veilingborrel heeft bijgedragen om dit mooie bedrag voor Spieren voor Spieren op te halen!

De tweede goede doel activiteit van het 7e Lustrumjaar is Run 7Donate 7Nominate 7!

Ben jij genomineerd of nieuwsgierig? Dan kan je hier vinden wat je moet doen!

 

Wat houd Run 7, Donate 7, Nominate 7 in?

Run 7: Startend met de Lustrumcommissie zelf zal elk genomineerd persoon 7 kilometer gaan lopen en/of rennen. De renner bepaald zelf wanneer dit het beste uitkomt. (Het leukste is natuurlijk zo snel mogelijk!) De route wordt door de renner vastgelegd via de Strava app. Zo zet de renner diens 'gezonde spieren in voor de zieke spieren'.

Donate 7: Nadat de renner de 7 kilometer heeft afgelegd, doneert die via de donatielink aan de bovenkant van deze pagina €7,-- aan Spieren voor Spieren. Dit kleine bedrag die door alle renners gedoneerd zal worden, zal een grote inpact hebben op het onderzoek naar de bestrijding/genezing van de spierziekten bij kinderen.

Nominate 7: Na het doneren is het natuurlijk tijd om met de eer te gaan strijken! Op sociale media deelt de renner diens Strava route als bewijs met de hashtag: #r7d7n7. Hierin nomineert de renner ook meteen 7 nieuwe personen om mee te doen aan R7D7N7, waarna de cyclus opnieuw begint.

 

Deelname is uiteraard vrijwillig en doneren mag altijd. Wij hopen dat jullie de gezonde spieren inzetten voor de zieke spieren die dat niet kunnen. Zet hem op!

Omhoog
Logo SvBMT Protagoras wit    

 

 

Studievereniging der Biomedische Technologie "Protagoras"    

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Traverse 0.04
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail: bestuur@protagoras.tue.nl
Facebook: SvBMT Protagoras
Instagram: @svbmtprotagoras
Linkedin: Studievereniging der BioMedische Technologie Protagoras
www.protagoras.tue.nl  
 
 

Openingstijden Prothok
(Traverse 0.04)

Dagen Openingstijden

Maandag

 closed 

Dinsdag

 12:00-17:00

Woensdag

 9:00-17:00

Donderdag

 9:00-17:00
Vrijdag

 9:00-17:00

 

 

Openingstijden In Vivo
(Traverse 0.32)

Dagen      Openingstijden

Maandag

 closed

Dinsdag

 12:00-17:00

Woensdag

 9:00-17:00

Donderdag

 9:00-17:00

Vrijdag

 9:00-17:00

 

 

 

Fout gevonden in de website? Geef het door aan ict@protagoras.tue.nl !