De commissies van Protagoras kunnen niet draaien zonder actieve leden. Heb je nog wat tijd over naast je studie, wil je veel nieuwe (en gezellige) mensen leren kennen en lijkt het je leuk om ook iets voor de studievereniging te kunnen doen, laat het aan het aan het bestuur weten. Dit kun je doen door even langs te komen in het Prothok, een bestuurslid aan te spreken op een donderdagborrel of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook worden er gedurende het jaar een commissie-infoactiviteiten gehouden om alle leden kennis te laten maken met de commissies die de vereniging heeft.

 

Check voor meer gedetailleerde info het commissieboekje!

Als commissie kan je veel informatie vinden op de schijf maar ook op de commissiewiki. Klik hier om naar de commissiewiki te gaan! Als je de inloggegevens niet meer weet, dan kan je dit opvragen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De almanakcommissie maakt ieder jaar een almanak over het voorgaande collegejaar. De commissie bestaat pas sinds 2016. In de almanak staan stukjes van en over commissies en de broertjes- en zusjesverenigingen van Protagoras. Ook is het smoelenboek in de almanak te vinden en staan er stukjes over de activiteiten van het afgelopen jaar. De volgende almanak zal gaan over het jaar 2022-2023.

 

 

 

 

De BataCom regelt de deelname van Protagoras aan ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace. De route loopt van Nijmegen naar Enschede, met een totale loopafstand van ruim 175 kilometer. De Batavierenrace wordt afgesloten met een groot studentenfeest op de campus van Universiteit Twente. Naast hardlopen zal er dus ook flink gefeest worden.

 

Om In Vivo en de opslag van Protagoras op orde te houden, is de BeOnCie opgericht. Ook staat deze commissie paraat om alle kapotte materialen en objecten weer bruikbaar te maken. Als je vragen, tips of suggesties hebt kan je die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


De BroCo, de brouwcommissie, brouwt zijn eigen bier en cider om te verkopen op de donderdagen tijdens de borrel. Daar kan je dus je eigen brouwsel drinken! Ook organiseren ze een tot twee keer per jaar een activiteit, waarvan de BroCo-games een terugkomende activiteit is. 

Elke twee jaar organiseert Stichting Protagoras een Buitenlandse Excursie (BuEx). Deze reis geeft 28 Biomedische Technologie studenten (die in het bezit zijn van hun Propedeuse) en 2 personen uit de wetenschappelijke TU/e staf een mooie gelegenheid om kennis te maken met Biomedische Technologie in Europese steden buiten Nederland. 

De Carrière Oriëntatie Commissie (COC) is een commissie van Protagoras die zich bezig houden met de carrièremogelijkheden na het afronden van de master (BME of ME). Elk jaar organiseren zij twee activiteiten voor mede-studenten zodat zij zich kunnen voorbereiden en oriënteren op de arbeidsmarkt. Deze evenementen zijn het Career Event en de Career Trip.

 

 

 

 

Wil je wat leuks doen naast je studie, nieuwe vrienden maken, maar er ook niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is de eerstejaarscommissie echt wat voor jou! Deze commissie organiseert activiteiten vóór en dóór eerstejaars. Je leert gelijk je studiegenoten beter kennen en je komt erachter hoe een commissie precies werkt.

 

De Esculaap Commissie of kortweg de EsCo verzorgt onze slang Bouzo. Bouzo is de mascotte van de vereniging en is al meer dan 15 jaar bewoner van het Bouzarium in het Prothok. Normaliter wordt Bouzo één keer per week gevoerd door een van de commissieleden.  Wil je weten wat Bouzo allemaal beleefd? Volg hem dan op facebook!

Over het doel van de FissaCom kunnen we kort zijn: de Protagoriaan voorzien van een afdoende dosis feest. De feestcommissie van Protagoras organiseert ongeveer 5 keer per jaar een illuster feest waarbij de beste en de slechtste muziek iedereen de dansvloer op krijgt. Ook heeft elk feest een nieuw en feestelijk thema waarvoor de meest prachtige versieringen, toepasselijke muziek en de mooiste outfits uit de kast worden getrokken.

De FoodCie is de kookcommissie van Protagoras, de studievereniging der Biomedische Technologie. FoodCie zorgt ervoor dat leden bij de ALV’s een lekkere (gezonde) maaltijd voorgeschoteld krijgen. Daarnaast organiseren wij ook erg leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld een eetwedstrijd, kookworkshops en natuurlijk de befaamde kerstlunch (wij zijn voor kersttruien!). 

 

 

Om het jaar wordt door SvBMT Protagoras een gala georganiseerd. Hierbij moet een externe locatie worden geregeld, sponsoring, optredens en alles wat er nog meer komt kijken bij een gala. Bij elk gala hoort ook een thema, komend lustrumjaar (2024) is het thema "In de 7e hemel". 

 

De ICT.com zorgt ervoor dat de vereniging ook in de 21e eeuw draaiend blijft en beheert de hard- en software aanwezig in het Prothok en in In Vivo. Daarnaast wordt deze fantastische site ontworpen en onderhouden door de leden van de ICT.com.

 

Als je een bug op de website vindt, of je een vraag hebt aan de ICT-com, kun je deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De introcommissie helpt bij de introductieweek door het organiseren van bepaalde activiteiten overdag en het faculteitsfeest op dinsdag. Als eerstejaars mag je zelf nog geen intro-ouder zijn, maar mag je wel bijdragen aan en plezier maken tijdens de introductieweek door deel te nemen aan de introcommissie. 

 

Ieder jaar organiseert Protagoras in een van de eerste weekenden van het collegejaar een kamp voor de eerstejaars. Zij gaan samen met actieve leden een weekend naar een leuke locatie om elkaar en de vereniging te leren kennen. Het kamp heeft altijd een thema. De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de thema's sprookjes en maffia langs gekomen.

 

De LumiCie is de fotocommissie van Protagoras, maar laat zich op bijna alle activiteiten zien. De leden van deze commissie lopen op feesten en andere activiteiten rond met een fototoestel en zorgen dat mensen mooi op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Ook zijn zij in te schakelen bij commissiefoto’s en bestuursfoto’s. 

Sinds 1988 viert Protagoras elke vijf jaar haar verjaardag met een Lustrumjaar. Hiervoor is de Lustrumcommissie in het leven geroepen. Deze commissie zorgt ervoor dat alle Lustrumactiviteiten in goede banen geleid worden. De activiteiten bestaan uit meerdere Lustrumactiviteiten durende het collegejaar met afsluitend een Lustrumweek in mei.

De ouderdagcommissie organiseert elk jaar voor de ouders van eerstejaars studenten een ouderdag waarop de ouders kunnen ervaren hoe het is om een BMT student te zijn. Je organiseert een college, een OGO opdracht en als afsluiter van de dag een borrel met een gezellige quiz. 

Een van de grotere levensbehoefte, op meerdere stukken van de schijf-van-vijf vertegenwoordigd: het koekje. Terug te vinden in zijn natuurlijke habitat, de koekenkast, in In Vivo. Heb je meer behoefte aan iets vloeibaars, dan is de borrel op donderdag misschien meer aan jou besteed. Begeef je om 16:00 uur naar In Vivo voor een biertje, La Chouffe, Tripel, Kriek of het andere speciale bier dat geregeld onze koelkast of onze tweede tap siert. 

Veel studenten vinden het fijn om naast het studeren ook iets leuks te doen met hun studiegenoten. Daarom is in het jaar 2000 Protagoras’ Zinderende Activiteitencommissie, oftewel ProZAc, opgericht. De ProZAc organiseert elk jaar een aantal leuke activiteiten, waaronder de jaarlijkse cocktailworkshop en borreltocht op de campus. Mocht je nog vragen hebben over de ProZAc, dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke twee jaar wordt er een studiereis georganiseerd, die meerdere weken omvat in een land buiten Europa. Het doel van deze reis is om meer te weten te komen over het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in het biomedische / technische veld in andere landen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de culturele en sociale aspecten van het land tijdens deze reis. 


De Protatype is het verenigingsblad van SvBMT Protagoras. Dit blad houdt de leden op de hoogte van alles wat er speelt binnen de vereniging en de faculteit. Het staat vol met studiegerelateerde rubrieken, interessante verhalen en leuke feitjes! Hiernaast is het ook mogelijk voor bedrijven om advertenties te plaatsen in de Protatype om naamsbekendheid te creëren binnen de huidige generatie BMT studenten. De Protatype komt vier keer per jaar uit en de redactie zorgt ervoor dat het elke keer weer vol staat met interessante nieuwtjes! Als je tips of suggesties hebt, kun je deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

De symposium commissie zorgt ervoor dat er elk jaar een symposium wordt georganiseerd. Als symposium commissie zorg je ervoor dat er sprekers zijn voor deze dag en dat er genoeg geld binnenkomt door te zorgen voor sponsoring. Verder moet je ervoor zorgen dat de dag verder goed verloopt. Kortom, je leert erg veel van! Vorig jaar stond het symposium in het teken van imunology en regeneratie, met als thema 'The Human Repair Shop'. 

 

Klik hier om naar de website van het symposium te gaan.

Klik hier om naar de instagram pagina te gaan van het symposium.

 

De VerCie is de verhuiscommissie van Protagoras. SvBMT Protagoras is verhuisd in de zomer van 2021 van Gemini naar Traverse omdat Gemini gerenoveerd gaat worden. Zodra de renovatie voltooid is zal Protagoras ook weer terug verhuizen naar Gemini. Deze commissie vergadert wanneer dat nodig is over alle belangrijke dingen omtrent de verhuizing.  Lijkt het jou nou interessant en leuk om hier over na te denken en Protagoras te helpen bij het zo optimaal mogelijk te verhuizen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Ieder jaar moeten de penningmeester en de commissaris In Vivo van de vereniging worden gecontroleerd door een groep mensen die de verificatiecommissie heet. Deze verificatiecommissie controleert of alle financiële zaken op orde zijn, met andere woorden of de penningmeester en de CIV alles onder controle hebben. Wil je in deze commissie plaatsnemen dan is financiële kennis niet vereist, maar het is natuurlijk wel handig om er iets vanaf te weten. Weet je nog helemaal niks, dan is dat ook geen ramp, zolang je maar enthousiast bent en bereid bent om iets te leren.

 

Speciaal voor alle échte wintersportfanaten van Protagoras organiseert de WintersProtcommissie één keer in de twee jaar een fantastische wintersportreis naar de sneeuw! In 2018 vond de eerste editie plaats in Risoul, de tweede WintersProt was in Sestrière in 2020 en de derde was in 2023 in Kirchberg zijn. In februari 2025 zal de volgende WintersProt plaatsvinden.

Commissie Wervingsdagen organiseert jaarlijks, namens 10 studieverenigingen, de Wervingsdagen. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de Skills sessions, de Career Expo en de Interviewing days.

Eerst vinden de Skills Sessions plaats. Tijdens de Skills Sessions worden verschillende lezingen en workshops gehouden waarin het sollicitatieproces centraal staat. Daarna vindt de Career Expo plaats. Op deze dag presenteren ruim 170 bedrijven zich aan studenten. Dit doen zij door middel van een stand in het Auditorium of Atlas en een bedrijfspresentatie. Als afsluiting van de Wervingsdagen vinden de Interviewing days plaats. Studenten die hun CV hebben ingeleverd kunnen een solliciterend of oriënterend gesprek aanvragen met een deelnemend bedrijf.

De Wervingsdagen bestaan dus uit drie grote evenementen op de TU/e, waar bijna elke student in zijn studententijd op de TU/e mee in contact komt. Om er voor te zorgen dat dit evenement op rolletjes loopt moet er heel veel geregeld worden. Elk jaar nemen er 8 of 9 studenten plaats in de Commissie Wervingsdagen. Iedereen krijgt een specifieke taak toebedeeld. Net wat je leuk vindt! Zo is er de event coordinator, de public relations commissaris, de commissaris externe betrekkingen en natuurlijk mogen de secretaris, penningmeester en voorzitter niet ontbreken. In deze commissie leer je veel over contacten met bedrijven en samenwerken met studenten van andere faculteiten en het organiseren op zich. De Wervingsdagen onderscheiden zich van andere commissies door de professionele aanpak en het intensieve contact dat je met het bedrijfsleven hebt. Dit is ook de reden dat er een part-time bestuursbeurs aan de commissie wordt toegekend.

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Omhoog
Logo SvBMT Protagoras wit    

 

 

Studievereniging der Biomedische Technologie "Protagoras"    

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Traverse 0.04
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail: bestuur@protagoras.tue.nl
Facebook: SvBMT Protagoras
Instagram: @svbmtprotagoras
Linkedin: Studievereniging der BioMedische Technologie Protagoras
www.protagoras.tue.nl  
 
 

Openingstijden Prothok
(Traverse 0.04)

Dagen Openingstijden

Maandag

 closed 

Dinsdag

 12:00-17:00

Woensdag

 9:00-17:00

Donderdag

 9:00-17:00
Vrijdag

 9:00-17:00

 

 

Openingstijden In Vivo
(Traverse 0.32)

Dagen      Openingstijden

Maandag

 closed

Dinsdag

 12:00-17:00

Woensdag

 9:00-17:00

Donderdag

 9:00-17:00

Vrijdag

 9:00-17:00

 

 

 

Fout gevonden in de website? Geef het door aan ict@protagoras.tue.nl !