De commissies van Protagoras kunnen niet draaien zonder actieve leden. Heb je nog wat tijd over naast je studie, wil je veel nieuwe (en gezellige) mensen leren kennen en lijkt het je leuk om ook iets voor de studievereniging te kunnen doen, laat het aan het aan het bestuur weten. Dit kun je doen door even langs te komen in het Prothok, een bestuurslid aan te spreken op een donderdagborrel of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook worden er gedurende het jaar een commissie-infoactiviteiten gehouden om alle leden kennis te laten maken met de commissies die de vereniging heeft.

 

Hieronder vind je een overzicht van de commissies van Protagoras:

Almanakcommissie

BataCom (Batavierenrace-commissie)

BeOnCie (beheer- en onderhoudcommissie)

BroCo (brouwcommissie)

BuEx commissie (buitenlandse excursie commissie)

COC (carrière oriëntatie commissie) 

Commissie Wervingsdagen

EJC (eerstejaarscommissie)

EsCo (Esculaapcommissie)

Feestcommissie

FoodCie (Kookcommissie)

Galacommissie

ICT-commissie

Introcommissie

Introkampcommissie

LumiCie (Fotocommissie)

Lustrumcommissie

Ouderdagcommissie

ProBoKoCo (Protagoras' borrel- en koekencommissie)

ProZAc (Protagoras' zinderende activiteitencommissie)

Redactie Protatype

Studiereiscommissie

Symposiumcommissie

Verificatiecommissie

WintersProtcommissie

 

Check voor meer gedetailleerde info het commissieboekje!

Wilde jij ook altijd al weten wie er in welke commissie van Protagoras zit? Nu is het mogelijk om ook op de website het commissiebord te zien!

Klik hier om het bord te kunnen zien (inloggen vereist)!

De almanakcommissie maakt ieder jaar een almanak over het voorgaande collegejaar. De commissie bestaat pas sinds 2016. In de almanak staan stukjes van en over commissies en de broertjes- en zusjesverenigingen van Protagoras. Ook is het smoelenboek in de almanak te vinden en staan er stukjes over de activiteiten van het afgelopen jaar. De volgende almanak zal gaan over het jaar 2019-2020.

De BataCom regelt de deelname van Protagoras aan ’s werelds grootste estafetteloop: de Batavierenrace. De route loopt van Nijmegen naar Enschede, met een totale loopafstand van ruim 175 kilometer. De Batavierenrace wordt afgesloten met een groot studentenfeest op de campus van Universiteit Twente. Naast hardlopen zal er dus ook flink gefeest worden.

Taken voor deze commissie zijn onder andere het regelen van sponsoren, vervoer en spullen voor de race, het inplannen van de afstanden en het organiseren van trainingsactiviteiten voor de deelnemers.

 

Om de archieven en Prothok 2 van Protagoras op orde te houden is de BeOnCie opgericht. Ook staat deze commissie paraat om alle kapotte materialen en objecten weer bruikbaar te maken. Als je vragen, tips of suggesties hebt kan je die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 
 

Sinds het begin der tijd is de mens zowel gezegend en vervloekt met het een hogere intelligentie dan zijn mededier. Door deze hogere intelligentie ziet de mens de wereld en de realiteit die daar omheen hangt op een andere manier dan de door instinct geleide dieren. Deze eenzame blik op het universum doet de mens soms willen ontsnappen aan de af en toe enigszins deprimerende realiteit. Op dit punt wordt de intelligentie van de mens echter een zegen, aangezien de mens goed in staat is om zichzelf van middelen te voorzien om ook daadwerkelijk deze ontsnappingspoging tot een succes te maken. Dit is een uitzonderlijk talent. De mens is immers pas het tweede zoogdier dat dit doet, sinds onze mascotte, het brouwdiertje. “En what about niet-zoogdieren?”, hoor ik je denken. Nou, zonder in detail te treden, er is een reden dat Atlantis niet meer bestaat.

In ieder geval. Verscheidene varianten op het normale tapbiertje vloeien al langer door de kelen van de mens dan dat menigeen zou denken. Bij de BroCo snappen wij de wens naar deze versnaperingen maar al te goed en doen wij, als liefhebbende medemens, ons uiterste best om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om niet al te veel geld te hoeven spenderen om eventjes aan de werkelijkheid te ontsnappen. Dit doen we in de eerste plaats door In Vivo te voorzien van heerlijke brouwsels, maar daar stopt onze taak niet. Daarnaast organiseren we elk jaar de BroCo Games, een dorstlessend bacchanaal waar geschiedenisboeken over geschreven zijn. Wij brouwen met 10 man dag en nacht om lekkere, enerverende, exquise, voortreffelijke, tongstrelende, huig omarmende, sensationele, fabeltastische, schittermagische dranken te kunnen voorschotelen aan onze geliefde medemens. Dit doen wij momenteel met Mees Geurten, Mick Glasius, Wouter Groenink, Koen Jansen, Jurjen Leer, Colin Nieuwlaat, Emiel Roefs, Mats Verhoeven, Teun van de Meerakker en Tom Jansen. Wij snappen de drang om ons bedankbrieven te schrijven uiteraard maar vragen jullie om je in te houden. Wij hebben al een overlopende brievenbus.

Elke twee jaar organiseert Stichting Protagoras voor de studenten van de faculteit Biomedische Technologie (BMT) een Buitenlandse Excursie (BuEx). Deze reis geeft 28 Biomedische Technologie studenten (die in het bezit zijn van hun Propedeuse) en 2 personen uit de wetenschappelijke TU/e staf een mooie gelegenheid om kennis te maken met Biomedische Technologie in Europese steden buiten Nederland. 

Ben je geïnteresseerd om deze reis te organiseren? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Carrière Oriëntatie Commissie (COC) is een commissie van Protagoras. Wij houden ons bezig met de carrièremogelijkheden na het afronden van de master (BME of ME).

Elk jaar organiseren wij twee activiteiten voor mede-studenten zodat zij zich kunnen voorbereiden en oriënteren op de arbeidsmarkt. Deze evenementen zijn het Career Event en de Career Trip. Bij het Career Event komen verschillende bedrijven en PhD'ers iets vertellen over hun bedrijf of onderzoek. De Career Trip duurt twee dagen en gaat naar een stad in Nederland, België of Duitsland, waar interessante BMT bedrijven worden bezocht en waar in de avond ook niet carrière gerelateerde activiteiten plaatsvinden. Na elke activiteit wisselt de commissie van samenstelling, dus bij interesse ben je altijd welkom om een keer mee te vergaderen!

Voor vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Commissie Wervingsdagen organiseert jaarlijks, namens 9 studieverenigingen, de Wervingsdagen. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de Skills sessions, de Career Expo en de Interviewing days.

Eerst vinden de Skills Sessions plaats. Tijdens de Skills Sessions worden verschillende lezingen en workshops gehouden waarin het sollicitatieproces centraal staat. Daarna vindt de Career Expo plaats. Op deze dag presenteren ruim 170 bedrijven zich aan studenten. Dit doen zij door middel van een stand in het Auditorium of Atlas en een bedrijfspresentatie. Als afsluiting van de Wervingsdagen vinden de Interviewing days plaats. Studenten die hun CV hebben ingeleverd kunnen een solliciterend of oriënterend gesprek aanvragen met een deelnemend bedrijf.

De Wervingsdagen bestaan dus uit drie grote evenementen op de TU/e, waar bijna elke student in zijn studententijd op de TU/e mee in contact komt. Om er voor te zorgen dat dit evenement op rolletjes loopt moet er heel veel geregeld worden. Elk jaar nemen er 8 of 9 studenten plaats in de Commissie Wervingsdagen. Iedereen krijgt een specifieke taak toebedeeld. Net wat je leuk vindt! Zo is er de event coordinator, de public relations commissaris, de commissaris externe betrekkingen en natuurlijk mogen de secretaris, penningmeester en voorzitter niet ontbreken. In deze commissie leer je veel over contacten met bedrijven en samenwerken met studenten van andere faculteiten en het organiseren op zich. De Wervingsdagen onderscheiden zich van andere commissies door de professionele aanpak en het intensieve contact dat je met het bedrijfsleven hebt. Dit is ook de reden dat er een part-time bestuursbeurs aan de commissie wordt toegekend.

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wil je wat leuks doen naast je studie, nieuwe vrienden maken, maar er ook niet te veel tijd aan kwijt zijn? Dan is de eerstejaarscommissie echt wat voor jou! Deze commissie organiseert activiteiten vóór en dóór eerstejaars. Je leert gelijk je studiegenoten beter kennen en je komt erachter hoe een commissie precies werkt.

Als je vragen, tips of suggesties hebt kan je die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 

 

De Esculaap Commissie of kortweg de EsCo verzorgt onze slang Bouzo. Bouzo is de mascotte van de vereniging en is al meer dan 15 jaar bewoner van het Bouzarium in het Prothok. Normaliter wordt Bouzo één keer per week gevoerd door een van de commissieleden. Bouzo eet voornamelijk muizen en af en toe een ratje. Eens per jaar heeft hij een hongerstaking waarbij hij meer dan 4 maanden niet eet! Wil je weten wat Bouzo allemaal beleefd? Volg hem dan op facebook!

 
 

Over het doel van de feestcommissie kunnen we kort zijn: de Protagoriaan voorzien van een afdoende dosis feest. De feestcommissie van Protagoras organiseert ongeveer 5 keer per jaar een illuster feest waarbij de beste en de slechtste muziek iedereen de dansvloer op krijgt en het goudgele gerstenat rijkelijk zal vloeien. Ook heeft elk feest een nieuw en feestelijk thema waarvoor de meest prachtige versieringen, toepasselijke muziek en de mooiste outfits uit de kast worden getrokken. Zo liggen vele van deze majestueuze avonden met thema’s zoals ‘Bouzo gaat kamperen’, ‘Bouzo goes Sweden’ en ‘Tour de Prot’ al in ons verleden. Ook wordt er eens per jaar een groot feest neergezet in samenwerking met studievereniging Simon Stevin. Het zogeheten ‘W-hoogfeest’ is altijd een groot succes waarbij beide vereniging helemaal uit hun dak gaan Kortom, aan feesten geen gebrek!

Voor eventuele vragen voor de feestcommissie kan je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De FoodCie is de kookcommissie van Protagoras, de studievereniging der Biomedische Technologie. Bier is belangrijk maar een goede bodem is natuurlijk ook erg belangrijk. FoodCie zorgt ervoor dat leden bij de ALV’s een lekkere (gezonde) maaltijd voorgeschoteld krijgen. Daarnaast organiseren wij ook erg leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld een eetwedstrijd, kookworkshops en natuurlijk de befaamde kerstlunch (wij zijn voor kersttruien!). Stiekem houden leden van de FoodCie ook meer van eten dan van het klaarmaken van eten, dus kookt/bakt er iedere week één iemand iets lekkers voor tijdens de vergadering.

 

Voor vragen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Om het jaar wordt door SvBMT Protagoras een gala georganiseerd. Vorig jaar heeft er geen gala plaatsgevonden, dus dit jaar is het weer tijd voor een gala, en niet zomaar een gala: aangezien dit het VIe lustrumjaar is, vindt er een lustrumgala. Dit gala zal nog nét iets mooier worden dan voorgaande gala’s en vindt plaats om 7 december. De GalaCo is afgelopen half jaar druk bezig met het organiseren hiervan en het belooft een heel mooi feest te worden! Voorafgaand aan het feest wordt een heerlijk diner verzorgd. Daarna zullen de genodigde drankjes genuttigd worden onder het genot van gepaste muziek en toepasselijke opmaak. Het thema is “Night at the Premiers”.
De commissie die dit jaar het gala mogelijk zal maken bestaat uit Marlous Bood (voorzitter), Valerie van Es (secretaris) Ilse Buuron (penningmeester), Bregje van de Wouw (sponsoring), Miriam Laamouni (extern), Aiik Biermans (promoboy) en Marleen Willems (promogirl).

 

De ICT-commissie zorgt ervoor dat de vereniging ook in de 21e eeuw draaiend blijft en beheert de hard- en software aanwezig in het Prothok en in In Vivo. Daarnaast wordt deze fantastische site ontworpen en onderhouden door de leden van de ICT-commissie. Op dit moment bestaat de ICT-commissie uit Kirsten Peeters (bestuursverantwoordelijke), Leon Haas, Tom Jansen, Teun van de Meerakker, Jesper Schouren en Anouk Marinus.

Mocht je een fout tegenkomen op de site, vragen hebben voor de ICT-commissie of lid willen worden van de ICT-commissie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

De introcommissie is louter voor de intro. Wanneer onschuldige nuldejaars streven te studeren, zal deze commissie aan hen introduceren hoe zij optimaal student kunnen zijn. Naast het organiseren van een geweldig eerste BMT-feest voor deze aankomend sjaarsen, zal de introcommissie ook zorgen dat er een mooi programma wordt neergezet zodat de introkiddo’s de studie en hun medestudenten optimaal leren kennen. Denk hierbij aan het organiseren van de vak gerelateerde spellen en de tour door het faculteitsgebouw. Voor de commissie zelf is het vooral leuk om de intro nog een keertje van dichtbij mee te maken.

Heb je na deze introductie van de introcommissie nog vragen over haar doen en laten, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Dit jaar verloopt de intro net even wat anders dan normaal. Om toch alles te weten te komen over het leven van een student, heeft de commissie dit jaar een introboekje gemaakt. Je kan het lezen door op onderstaande afbeelding te klikken.

Ieder jaar organiseert Protagoras in een van de eerste weekenden van het collegejaar een kamp voor de eerstejaars. Zij gaan samen met actieve leden een weekend naar een leuke locatie om elkaar en de vereniging te leren kennen. Het kamp heeft altijd een thema. De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld de thema's sprookjes en maffia langs gekomen. Het is al jaren traditie dat dit kamp wordt georganiseerd door het oud-bestuur, dus voor het collegejaar 2020-2021 is het 31e bestuur aan de beurt.

 

 
 

De LumiCie is een van de jongere commissies van Protagoras, maar laat zich op bijna alle activiteiten zien. En zo hoort het ook, zonder de Lumicie zijn er namelijk geen mooie foto’s van de activiteiten. De leden van deze commissie lopen op feesten en andere activiteiten rond met een fototoestel en zorgen dat mensen mooi op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Ook zijn zij in te schakelen bij commissiefoto’s en bestuursfoto’s

Sinds 1988 viert Protagoras elke 5 jaar haar verjaardag met een lustrumjaar. Hiervoor is de lustrumcommissie. Deze commissie zorgt ervoor dat alle activiteiten in dit jaar in goede banen geleid worden. De festiviteiten bestaan uit een openingsweek en sluitingsweek in december, en daartussen zijn er regelmatig lustrumactiviteiten.

 

Elk lustrum heeft haar eigen thema. Het laatste lustrum vond plaats in het jaar 2017-2018, het 30e levensjaar van Prot en daarmee het 6e lustrumjaar. Het thema van hett VIe lustrum van Protagoras was VIP, Very Important Prot! Op de lustrumsite kun je terugkijken op alle activiteiten die dat jaar hebben plaatsgevonden!

 

Op 7 december 2023 zal het volgende lustrumjaar van start gaan. De volgende lustrumcommissie zal tegen die tijd worden opgestart.

Wat de ouderdagcommissie volgens de ouders inhoudt:

Ouders zijn vaak betrokken bij het studiekeuzeproces van hun kind. Nadat hun kind voor een studie gekozen heeft, weten de meeste ouders meestal niet zo goed waar hun kind nu mee bezig is. Daarom organiseren wij als ouderdagcommissie een dag waarop alle ouders van de eerstejaars BMT- en MWT-studenten zelf kunnen ervaren hoe een dag op de TU/e eruit ziet.

 

Wat de ouderdagcommissie volgens de studenten inhoudt:

Met al die leuke activiteiten, feestjes en borrels die vanuit Protagoras georganiseerd worden, is het heel lastig om je ouders te laten geloven dat je hard aan het studeren bent. Daarom wordt er elk jaar door de ouderdagcommissie een dag georganiseerd om te helpen die illusie bij je ouders in stand te houden. We zullen de dag vullen met ingewikkelde colleges, een moeilijke OGO-opdracht en we sluiten af met het stellen van lastige vragen tijdens een quiz. Aan het eind van deze dag zijn de ouders zo overweldigd van het studentenleven, dat ze inzien dat feestjes en borrels voor hun kind noodzakelijk zijn om de studie vol te houden.

 

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

  

Een van de grotere levensbehoefte, op meerdere stukken van de schijf-van-vijf vertegenwoordigd: het koekje, is te vinden in zijn natuurlijke habitat, de koekendoos, in het Prothok. Heb je zwaar behoefte aan een combinatie van koolhydraten, vetten en suikers: kom dan even naar het Prothok en plunder de koekendoos, zodat de ProBoKoCo deze weer snel mag vullen. Heb je meer behoefte aan iets vloeibaars, dan is de borrel op donderdag misschien meer aan jou besteed. Begeef je om 16:00 uur naar In Vivo voor een biertje, Palm, Hoegaarden, Cornet of het andere speciale bier dat geregeld onze koelkast of onze tweede tap siert. Als sterke drank meer je ding is, vraag dan even wat er allemaal achter de bar staat aan één van de tappers, terwijl je wacht op een zak chips of een bakje borrelnootjes.

 

 

 
 

Veel studenten vinden het leuk om naast het studeren ook iets leuks te doen met hun studiegenoten. Daarom is in het jaar 2000 Protagoras’ Zinderende Activiteitencommissie, oftewel ProZAc, opgericht. De ProZAc organiseert elk jaar een aantal leuke activiteiten, waaronder de jaarlijkse cocktailworkshop en borreltocht op de campus. Mocht je nog vragen hebben over de ProZAc, dan kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Elke twee jaar wordt er een studiereis georganiseerd, die meerdere weken omvat in een land buiten Europa. Het doel van deze reis is om meer te weten te komen over het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs in het biomedische / technische veld in andere landen. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de culturele en sociale aspecten van het land tijdens deze reis. In 2022 zal de volgende reis worden georganiseerd. Mocht je interesse hebben in het organiseren van deze studiereis, kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bestemming van de laatste studiereis was Japan. In verschillende steden zijn bedrijven, universiteiten en instituten bezocht. Natuurlijk was er ook genoeg ruimte voor culturele uitstapjes en vrije tijd. De deelnemers waren enthousiast over de reis en de studiereiscommissie was zeer tevreden.

De Protatype is het verenigingsblad van SvBMT Protagoras. Dit blad houdt de leden op de hoogte van alles wat er speelt binnen de vereniging en de faculteit. Het staat vol met studiegerelateerde rubrieken, interessante verhalen en leuke feitjes! Hiernaast is het ook mogelijk voor bedrijven om advertenties te plaatsen in de Protatype om naamsbekendheid te creëren binnen de huidige generatie BMT studenten. De Protatype komt vier keer per jaar uit en de redactie zorgt ervoor dat het elke keer weer vol staat met interessante nieuwtjes! Als je tips of suggesties hebt, kun je deze mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

          

 
 

De symposium commissie zorgt ervoor dat er elk jaar een symposium wordt georganiseerd. Als symposium commissie zorg je ervoor dat er sprekers zijn voor deze dag en dat er genoeg geld binnenkomt door te zorgen voor sponsoring. Verder moet je ervoor zorgen dat de dag verder goed verloopt. Kortom, je leert erg veel van! Dit jaar zal het symposium in het teken staan van imaging, met als titel ‘roadmap of your body’.

Ieder jaar moeten de penningmeester en de commissaris In Vivo van de vereniging worden gecontroleerd door een groep van mensen die de verificatiecommissie heet. Deze verificatiecommissie controleert of alle financiële zaken op orde zijn, met andere woorden of de penningmeester en de CIV goed hun best hebben gedaan. Wil je in deze commissie plaatsnemen dan is financiële kennis niet vereist, maar het is natuurlijk wel handig om er iets vanaf te weten. Weet je nog helemaal niks, dan is dat ook geen ramp, zolang je maar enthousiast bent en bereid bent om iets te leren.

De VC van het 31e bestuur bestaat uit Jeroen van Engelen, Pleuni Lodiers, Michelle Klaassen, Joaquin van den Bemt en Maria Pop.

Speciaal voor alle échte wintersportfanaten van Protagoras organiseert de WintersProtcommissie één keer in de twee jaar een fantastische wintersportreis naar de sneeuw! In 2018 vond de eerste editie plaats in Risoul en de tweede WintersProt was in Sestrière in 2020. De huidige commissieleden zijn Kirsten Peeters (bestuursverantwoordelijke), Robin Krijnen, Emmy van der Ree en Iris Geschiere.

Omhoog

Openingstijden Prothok
(Gemini-Noord 1.60)

Openingstijden
Maandag
 9:00-17:00
Dinsdag
 9:00-17:00
Woensdag
 9:00-13:30
Donderdag
 9:00-17:00
Vrijdag  12:30-17:00

Fout gevonden in de website? Geef het door aan ict@protagoras.tue.nl !

Studievereniging der Biomedische Technologie "Protagoras"

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Gemini-Noord 1.60
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail: bestuur@protagoras.tue.nl
www.protagoras.tue.nl