De informatiebrochure over de opleiding Medische Wetenschappen en Technologie is te openen door op de onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

De informatiebrochure over de opleiding BioMedische Technologie is te openen door op de onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

BMT, wat kun je ermee? De vraag die we vaak vermijden... Leuk die differentiaalvergelijking oplossen, de structuurformule van het aminozuur lysine kunnen tekenen of een determinant berekenen. Maar wat kun je ermee? Wie zitten er te wachten op dit soort (bijna) alleskunners? Veel BMT studenten zitten met deze vragen en wij willen je hier graag bij helpen. Met onderstaande informatie hopen we je wat meer inzicht te geven in waar BMT afstudeerders terecht komen en wat ze na hun studie gaan doen. Wordt het promoveren, doorleren, of toch die baan in het bedrijfsleven?

 

 

Uit cijfers van alumnivereniging Willem Einthoven valt er één ding op: maar liefst 30-35% van de BMT’ers zijn op dit moment aan het promoveren. Dat wil zeggen dat het aantal BMT’ers dat in totaal promoveert en al gepromoveerd is nog een stukje hoger ligt. Niet heel verwonderlijk, kijkende naar het onderzoeksgebied waarin we zitten (er zijn veel PhD plekken beschikbaar), de onbekendheid van BMT bij bedrijven en de verleiding om nog vier jaar te mogen studeren en je keuze nog even uit te stellen.  Met de huidige ontwikkelingen zal dit echter gaan veranderen: minder subsidies voor promotieplekken en meer BMT’ers.

 

Een gewilde BMT functie is die van klinisch fysiscus (in opleiding). Op dit moment zijn er ongeveer 20 BMT’ers die deze opleidingsplek hebben bemachtigd en/of hebben afgerond. Het is niet makkelijk door de selectieprocedure heen te komen door de grote interesse en het beperkte aantal plekken. Een promotie op zak hebben is meestal een pré bij het solliciteren.  Ook een stage- of afstudeeropdracht in een klinische omgeving geven je een voordeel. Een andere functie die vaker voorkomt is die van (clinical) scientist binnen een bedrijf. Denk hierbij aan de functie Clinical Scientist (MR, X-ray of cardiovascular) bij Philips of een research functie bij TNO. Ook hierbij is het hebben van een promotie een voordeel. Niet heel gek, aangezien het echte onderzoeksfuncties betreffen.

 

Kun je dan ook iets doen zonder te promoveren? Ja! Sowieso ben je niet kansloos als je geen promotie hebt voor bovenstaande functies (wie niet waagt...), maar zoals je in de figuur ziet, zijn er nog tal van andere functies. Bij veel niet-onderzoek gerelateerde bedrijven is het hebben van een promotie helemaal geen pré: zij zijn vaak op zoek naar mensen met een analytisch denkvermogen en zijn niet geinteresseerd in een specifieke afstudeerrichting. Denk hierbij aan consultancy banen in de zorg (onder andere Gupta Strategists en KPMG), IT (zoals Accenture en Capgemini) of banen die meer strategisch zijn van aard (bijvoorbeeld First Consulting). Bij elk van bovengenoemde bedrijven werken BMT’ers.  Voor dit soort functies zijn nevenactiviteiten zoals een bestuur, commissies of een stage in het buitenland een pré.

Intertaal is onze nieuwe boekenleverancier. Via deze link kom je op de site van Intertaal waar je je boeken kan bestellen. Je krijgt hierbij tot wel 17% korting op je boeken ten opzichte van de normale verkoopprijs! Je kunt ervoor kiezen om deze boeken bij jou thuis af te laten leveren of om ze bij Protagoras af te laten leveren. Als je voor dat laatste kiest krijg je van ons een mailtje wanneer je boek binnen is en je het op kan komen halen. Wanneer je nog geen lid bent van Protagoras maar wel al boeken wilt bestellen voor je eerste jaar dan kan dit. Je zal dan bij het ophalen van de boeken je inschrijven bij Protagoras. Veel succes (en plezier) met je boeken!

Omhoog
Logo SvBMT Protagoras wit    

 

 

Studievereniging der Biomedische Technologie "Protagoras"    

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Traverse 0.04
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail: bestuur@protagoras.tue.nl
Facebook: SvBMT Protagoras
Instagram: @svbmtprotagoras
Linkedin: Studievereniging der BioMedische Technologie Protagoras
www.protagoras.tue.nl  
 
 

Openingstijden Prothok
(Traverse 0.04)

Dagen Openingstijden

Maandag

 9:00-17:00

Dinsdag

 9:00-17:00

Woensdag

 12:00-17:00

Donderdag

 9:00 - 16:30
Vrijdag

 9:00-17:00

 

 

Openingstijden In Vivo
(Traverse 0.32)

Dagen      Openingstijden

Maandag

 9:00-17:00

Dinsdag

 9:00-17:00

Woensdag

 12:00 -17:00

Donderdag

 9:00-19:30

Vrijdag  9:00-17:00

 

 

 

Fout gevonden in de website? Geef het door aan ict@protagoras.tue.nl !