Informatie

Damesdispuut Noctes Aureae is een gezelschap van dames dat sinds 14 oktober 2015 het Eindhovense studentenleven verrijkt. Noctes Aureae valt onder de Studievereniging der Biomedische Technologie Protagoras, en bestaat dus louter uit leden van SvBMT Protagoras. 

Naam

De naam Noctes Aureae is de Latijnse benaming voor gouden nachten. De dames van het dispuut leven op naar hun naam door van iedere avond samen  een gouden nacht te maken. Deze nachten beleven zij ofwel met zichzelf, ofwel met een gezellig dispuut aan hun zijde. Nu stelt u zich als lezer  vanzelfsprekend de vraag: wat maakt een nacht nou een gouden nacht? Helaas kunnen de dames hier weinig over uitweiden, want doorgaans kunnen deze gouden nachten de volgende dag niet worden naverteld.

Daarnaast houden de dames van Noctes Aureae zich graag bezig met alles wat goud is. Het meest voor de hand liggend zijn natuurlijk de goudgele  pretcilinders die wij in grote getalen op Stratumseind nuttigen, maar ook geld, Licor 43, en Goldstrike worden binnen het dispuut oneindig gewaardeerd.

Ontstaan

Al jaren waren er semi-concrete, maar onuitgevoerde plannen voor een vrouwendispuut binnen SvBMT Protagoras. De oudere helft van (de inmiddels alumni van) Noctes Aureae had het idee van Dubbel D de CLIT (Coalition of Ladies in Technology), terwijl de jongere helft had geconstateerd dat andere disputen ze niet wilden hebben omdat ze te knap waren en ze dus maar een eigen dispuut moesten vormen. Deze twee groepen zijn samengevoegd, en op 14 oktober 2015 werd Noctes Aureae officieel erkend als dispuut van Protagoras. 

Karakter

Dispuut Noctes Aureae kenmerkt zich door het ongevreesde en doelgerichte karakter van de dames onder haar. De vrouwen van Noctes Aureae zijn dan ook niet bang om zichzelf te laten zien. Gehuld in hun paars-gele truien en bewapend met hun beschermdier gaan ze menig feestje in Eindhoven en omstreken af om daar de gezelligheid te verhogen. Verder worden, naast de activiteiten voor de leden van het dispuut zelf, ieder jaar een aantal vaste activiteiten georganiseerd voor de leden van SvBMT Protagoras om de banden met onze moedervereniging sterk te houden en de leden hiervan te laten ervaren hoe een gouden nacht tot stand komt. Deze activiteiten omvatten een wijNAvond, een avond waar wijn drinken en slap lullen centraal staat, en een kroegentocht, waarin de dames de leden kennis laten maken met het nachtleven op een manier zoals zij die nog niet eerder hebben gezien.