Agenda

16 september - 18 oktober 2019

Prot-item #1: Protmuts

1 oktober - 31 december 2019

Bier- en feestmail

1 oktober - 31 december 2019

Commissie interesse mail

16 oktober - 17 september 2019

Commissiebattle #1. Oud Hollandse Spelletjes

17 oktober 2019

Broertjes en Zusjes borrel

24 oktober 2019

Borrel

31 oktober 2019

Halloweenborrel

7 november 2019

Borrel

15 november 2019

BME Evolution Lustrum Party

22 - 28 februari 2020

WintersProt
Naar agenda

 

De informatiebrochure over de opleiding Medische Wetenschappen en Technologie is te openen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 

 

De informatiebrochure over de opleiding BioMedische Technologie is te openen door op onderstaande afbeelding te klikken.

 

 
 
 

 

BMT, wat kun je ermee? De vraag die we vaak vermijden... Leuk die differentiaalvergelijking oplossen, de structuurformule van het aminozuur lysine kunnen tekenen of een determinant berekenen. Maar wat kun je ermee? Wie zitten er te wachten op dit soort (bijna) alleskunners? Veel BMT studenten zitten met deze vragen en wij willen je hier graag bij helpen. Met onderstaande informatie hopen we je wat meer inzicht te geven in waar BMT afstudeerders terecht komen en wat ze na hun studie gaan doen. Wordt het promoveren, doorleren, of toch die baan in het bedrijfsleven?

 

 

Uit cijfers van alumnivereniging Willem Einthoven valt er één ding op: maar liefst 30-35% van de BMT’ers zijn op dit moment aan het promoveren. Dat wil zeggen dat het aantal BMT’ers dat in totaal promoveert en al gepromoveerd is nog een stukje hoger ligt. Niet heel verwonderlijk, kijkende naar het onderzoeksgebied waarin we zitten (er zijn veel PhD plekken beschikbaar), de onbekendheid van BMT bij bedrijven en de verleiding om nog vier jaar te mogen studeren en je keuze nog even uit te stellen.  Met de huidige ontwikkelingen zal dit echter gaan veranderen: minder subsidies voor promotieplekken en meer BMT’ers.

 

Een gewilde BMT functie is die van klinisch fysiscus (in opleiding). Op dit moment zijn er ongeveer 20 BMT’ers die deze opleidingsplek hebben bemachtigd en/of hebben afgerond. Het is niet makkelijk door de selectieprocedure heen te komen door de grote interesse en het beperkte aantal plekken. Een promotie op zak hebben is meestal een pré bij het solliciteren.  Ook een stage- of afstudeeropdracht in een klinische omgeving geven je een voordeel. Een andere functie die vaker voorkomt is die van (clinical) scientist binnen een bedrijf. Denk hierbij aan de functie Clinical Scientist (MR, X-ray of cardiovascular) bij Philips of een research functie bij TNO. Ook hierbij is het hebben van een promotie een voordeel. Niet heel gek, aangezien het echte onderzoeksfuncties betreffen.

 

Kun je dan ook iets doen zonder te promoveren? Ja! Sowieso ben je niet kansloos als je geen promotie hebt voor bovenstaande functies (wie niet waagt...), maar zoals je in de figuur ziet, zijn er nog tal van andere functies. Bij veel niet-onderzoek gerelateerde bedrijven is het hebben van een promotie helemaal geen pré: zij zijn vaak op zoek naar mensen met een analytisch denkvermogen en zijn niet geinteresseerd in een specifieke afstudeerrichting. Denk hierbij aan consultancy banen in de zorg (onder andere Gupta Strategists en KPMG), IT (zoals Accenture en Capgemini) of banen die meer strategisch zijn van aard (bijvoorbeeld First Consulting). Bij elk van bovengenoemde bedrijven werken BMT’ers.  Voor dit soort functies zijn nevenactiviteiten zoals een bestuur, commissies of een stage in het buitenland een pré.

 
 
 
 
Omhoog

 

 

 

 

Openingstijden Prothok
(Gemini-Noord 1.60)

Openingstijden
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
12:00 - 17:00
Woensdag 
09:00 - 17:00
Donderdag 
09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00

 

Studievereniging der Biomedische Technologie  "Protagoras"

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Gemini-Noord 1.60
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail:
bestuur@protagoras.tue.nl
www.protagoras.tue.nl