Agenda

25 januari 2018

Borrel

1 februari 2018

Borrel

7 februari 2018

Excursion Ellips

8 februari 2018

Borrel

10 - 18 februari 2018

WintersProt

15 februari 2018

Borrel

20 - 21 februari 2018

BMT Feest 3

22 februari 2018

Borrel

27 februari 2018

Photoshop training

1 maart 2018

Borrel

8 maart 2018

Borrel

15 - 16 maart 2018

Career Trip Leuven

15 maart 2018

Borrel

22 maart 2018

Borrel

29 maart 2018

Borrel

5 april 2018

Borrel

12 april 2018

Borrel
Naar agenda
Protpraat
Mick: "Ik ben de shoarma-prinses"

Kijk hier voor alle nieuwe Protpraat!

Stuur hier Protpraat in

De commissies van Protagoras kunnen niet draaien zonder actieve leden. Heb je nog wat tijd over naast je studie, wil je veel nieuwe (en gezellige) mensen leren kennen en lijkt het je leuk om ook iets voor de studievereniging te kunnen doen, laat het aan het aan het bestuur weten. Dit kun je doen door even langs te komen in het Prothok, een bestuurslid aan te spreken op een donderdagborrel of te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook worden er aan het begin van het collegejaar een commissie-infolunch gehouden om alle leden kennis te laten maken met de commissies die de vereniging heeft.

 

Hieronder vind je een overzicht van de commissies van Protagoras:

Almanakcommissie

BeOnCie (Beheer en Onderhoud Commissie)

BroCo (Brouw Commissie)

BuEx Commissie (Buitenlandse Excursie Commissie)

Carrière Oriëntatie Commissie (COC)

Commissie Wervingsdagen

Eerstejaarscommissie (EJC)

EsCo (Esculaap Commissie)

Feestcommissie

FoodCie (Kook commissie)

Gala Commissie

ICT-Commissie

Intro Commissie

Introkamp Commissie

LumiCie

Lustrum Commissie

Ouderdag Commissie

ProBoKoCo (Protagoras Borrel en Koeken Commissie)

ProZAc (Protagoras' Zinderende Activiteitencommissie)

Redactie Protatype

SpoCo (Sport Commissie)

Studiereis Commissie

Symposium Commissie

Verificatie Commissie

De almanakcommissie maakt ieder jaar een almanak over het voorgaande collegejaar. De commissie bestaat pas sinds dit jaar en is hard bezig met de allereerste almanak, die zal gaan over het collegejaar 2016-2017. In de almanak staan stukjes van en over commissies en de broertjes- en zusjesverenigingen van Protagoras. Ook is het smoelenboek in de almanak te vinden en staan er stukjes over de activiteiten van het afgelopen jaar.

 

De commissie bestaat op dit moment uit de volgende leden: Melissa Niemantsverdriet (Voorzitter), Inger van Langen (Secretaris), Pleuni Lodiers (Penningmeester), Koen Franse (Commissaris Sponsoring), Anouk Marinus (Commissaris Lay-Out) en Elles Elschot (Commissaris Lay-Out)

Om de archieven en Prothok 2 van Protagoras op orde te houden is de BeOnCie opgericht. Ook staat deze commissie paraat om alle kapotte materialen en objecten weer bruikbaar te maken. Op dit moment bestaat de commissie uit: Madelon van den Dobbelsteen (bestuursverantwoordelijke), Wytse van den Berg, Sander Broers en Melissa Niemantsverdriet.  Als je vragen, tips of suggesties hebt kan je die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

Sinds het begin der tijd is de mens zowel gezegend en vervloekt met het een hogere intelligentie dan zijn mededier. Door deze hogere intelligentie ziet de mens de wereld en de realiteit die daar omheen hangt op een andere manier dan de door instinct-geleide dieren. Deze eenzame blik op het universum doet de mens soms willen ontsnappen aan de af en toe enigszins deprimerende realiteit. Op dit punt wordt de intelligentie van de mens echter een zegen aangezien de mens goed in staat is om zichzelf van middelen te voorzien om ook daadwerkelijk deze ontsnappingspoging tot een succes te maken. Alcohol vloeit al langer door de kelen van de mens dan dat menigeen zou denken. Bij de BroCo snappen wij de drang naar alcohol maar al te goed en doen wij, als liefhebbende medemens, ons uiterste best om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om niet al te veel geld te hoeven spenderen om eventjes aan de werkelijkheid te ontsnappen. Wij brouwen met 8 man dag en nacht om lekkere, enerverende, exquisite, voortreffelijke, tongstrelende, huig omarmende, sensationele, fabeltastische, schittermagische dranken te kunnen voorschotelen aan onze geliefde medemens. Dit doen wij momenteel met Bas Bögels, Mees Geurten, Mick Glasius, Wouter Groenink, Koen Jansen, Jurjen Leer, Colin Nieuwlaat en Emiel Roefs. Wij snappen de drang om ons bedankbrieven te schrijven uiteraard maar vragen jullie om je in te houden. Wij hebben al een overlopende brievenbus.

 
 
 
 
 
 

Elke twee jaar organiseert Stichting Protagoras voor de studenten van de faculteit Biomedische Technologie (BMT) een Buitenlandse Excursie (BuEx). Deze reis geeft 28 Biomedische Technologie studenten (die in het bezit zijn van hun Propedeuse) en 2 personen uit de wetenschappelijke TU/e staf een mooie gelegenheid om kennis te maken met Biomedische Technologie in Europese steden buiten Nederland.

 

In het collegejaar 2016-2017 is er een BuEx geörganiseerd naar Tallinn en Helsinki. Het doel van deze BuEx was om BMT-studenten kennis te laten maken met een andere wetenschappelijke manier van denken, de interactie tussen universiteiten, bedrijfsleven en gezondheidszorg te bevorderen en om de wetenschappelijke contacten tussen Nederland en Tallinn en Helsinki te versterken. Tijdens de reis zijn verschillende bezoeken georganiseerd bij bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en instituten die actief zijn op biomedisch gebied.

 

De BuEx commissie van 2016-2017 bestond uit Amber Meeder (Voorzitter), Vera Koomen, Manon Balvers, Madelon van den Dobbelsteen, Tom van Sonsbeek en Emira Visser. 

 

 

 

De Carrière Oriëntatie Commissie (COC) is een commissie van Protagoras, studievereniging der BioMedische Technologie. Zij houden ons bezig met de carrièremogelijkheden na het studeren van BioMedische Technologie (BMT). Zo organiseren ze activiteiten voor studenten zodat zij zich kunnen voorbereiden en oriënteren op de arbeidsmarkt. Jaarlijks organiseren de COC twee grote evenementen, namelijk het Career Event en de minireis. Bij het Career Event komen verschillende bedrijven en PhD'ers iets vertellen over hun bedrijf of onderzoek. De minireis is een weekendje weg naar een stad waar interessante BMT bedrijven worden bezocht en waar ook nog niet carrière gerelateerde activiteiten worden geörganiseerd

 

Momenteel bestaat de commissie uit de volgende leden: Lotte van der Voort (Voorzitter), Sander Broers, Sanne van Hoogstraten, Evi Huijben, Robbert de Jong, Esmee Kremer, Camiel de Ruiter en Tom van Sonsbeek. Zij zijn gemotiveerde studenten van zowel BMT als MWT uit verschillende jaarlagen die zich interesseren voor het bedrijfsleven na destudie. Voor vragen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
 
 

Commissie Wervingsdagen organiseert jaarlijks, namens 8 studieverenigingen, de Wervingsdagen. De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van de Trainingsdagen, de Bedrijvendag en de Gesprekkendagen

 

Eerst vinden de Trainingsdagen plaats. Tijdens de Trainingsdagen worden verschillende lezingen en workshops gehouden waarin het sollicitatieproces centraal staatDaarna vindt de Bedrijvendag plaats. Op deze dag presenteren ruim 100 bedrijven zich aan studenten. Dit doen zij door middel van een stand in het auditorium of hoofdgebouw en een bedrijfspresentatieAls afsluiting van de Wervingsdagen vinden de Gesprekkendagen plaats. Studenten die hun CV hebben ingeleverd kunnen een solliciterend of oriënterend gesprek aanvragen met een deelnemend bedrijf.

 

De Wervingsdagen bestaan dus uit drie grote evenementen op de TU/e, waar bijna elke student in zijn studententijd op de TU/e mee in contact komt. Om er voor te zorgen dat dit evenement op rolletjes loopt moet er heel veel geregeld worden. Elk jaar nemen er 8 of 9 studenten plaats in de commissie Wervingsdagen. Iedereen krijgt een specifieke taak toebedeeld. Net wat je leuk vindt! Zo is er de dagcommissie, de public relations commissie, de commissie externe betrekkingen en natuurlijk mogen de secretaris, penningmeester en voorzitter niet ontbreken. In deze commissie leer je veel over contacten met bedrijven en samenwerken met studenten van andere faculteiten en het organiseren op zich. De Wervingsdagen onderscheiden zich van andere commissies door de professionele aanpak en het intensieve contact dat je met het bedrijfsleven hebt. Dit is ook de reden dat er een part-time bestuursbeurs aan de commissie wordt toegekend.

 

Voor meer informatie kun je altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Voor eerstejaars kan het in het begin zo zijn dat je je niet meteen thuis voelt binnen de vereniging en is het niet altijd even makkelijk om je medestudenten te leren kennen. Vooral als je nog thuis woont komt het je dan vaak niet goed uit om bijvoorbeeld naar de feesten te gaan die door Protagoras worden georganiseerd. Deze commissie organiseert activiteiten vóór en dóór eerstejaars, om zo elkaar en de vereniging beter te leren kennen.

 

Als je vragen, tips of suggesties hebt kan je die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

 
 

De Esculaap Commissie of kortweg de EsCo verzorgt onze slang Bouzo in het Prothok. Één keer per week wordt de slang gevoerd door een van de commissieleden. De EsCo bestaat momenteel uit: Geraline Vis (bestuursverantwoordelijke), Piers da Camino Anacona Lopez Soligo, Lisa Dekker, Kevin van Dijk, Koen Franse en Kirsten Peeters. Wil je weten wanneer Bouzo gevoerd wordt? Kijk dan even op het schema in het Prothok wie die week de muis haalt en vraag de desbetreffende persoon wanneer hij Bouzo gaat voeren, want dit spektakel wil je echt niet missen! Ook kun je Bouzo volgen op facebook om te zien wat Bouzo allemaal beleeft!

 

 

Ongeveer 5 keer per jaar is er een knallend feest van Protagoras. Om zo’n feest te kunnen neerzetten heeft Protagoras een feestcommissie. Deze commissie heeft de organisatie in handen en zorgt voor een geslaagde party. Er zijn al vele succesvolle feesten geweest, zoals het ‘Ik hou van holland’-feest, het Serious Reqristmas kerstfeest en het lustrumfeest (Dirty Disney), je kunt het zo gek niet verzinnen.

 

Regelmatig wordt er samen met een andere studievereniging een feest gehouden. Foto's van het resultaat van deze commissie zijn te bekijken in het archief. Op dit moment zitten in de feestcommissie de volgende mensen: Yme Raafs, Marjolein Roos, Emmie Schoutens, Korin Slegers en Alix Wiemer. Heb je vragen voor de feestcommissie, dan kun je natuurlijk altijd een van de bovenstaande personen benaderen, maar je kunt ze ook mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De FoodCie is de kookcommissie van Protagoras, de studievereniging der Biomedische Technologie. Bier is belangrijk maar een goede bodem is natuurlijk ook erg belangrijk. FoodCie zorgt ervoor dat leden bij de ALV’s een lekkere (gezonde) maaltijd voorgeschoteld krijgen. Daarnaast organiseren wij ook erg leuke activiteiten zoals bijvoorbeeld een eetwedstrijd, kookworkshops en natuurlijk de befaamde kerstlunch (wij zijn voor kersttruien!). Stiekem houden leden van de FoodCie ook meer van eten dan van het klaarmaken van eten, dus kookt/bakt er iedere week één iemand iets lekkers voor tijdens de vergadering.

 

Momenteel bestaat de commissie uit de volgende leden:

Joska Aerts (voorzitter), Freek Blanke, Iris Messing, Britt Michels, Lucas Peek, Sabine Rongen, Rick Stolk en Roderick Oosterwijk. De FoodCie is een gevarieerde commissie waarbij de studenten allemaal uit verschillende jaarlagen komen. Voor vragen kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om het jaar wordt door SvBMT Protagoras een heus gala georganiseerd. Vorig jaar is er een gala geweest, waardoor er dit jaar geen galacommissie is.

De ICT-commissie zorgt ervoor dat de vereniging ook in de 21e eeuw draaiend blijft en beheert de hard- en software aanwezig in het Prothok. Daarnaast wordt deze fantastische site ontworpen en onderhouden door de leden van de ICT-commissie. Op dit moment bestaat de ICT-commissie uit Jesper Schouren (bestuursverantwoordelijke), Sander Broers, Leon Haas, Tom Jansen, Teun van de Meerakker en Colin Nieuwlaat.

 

Op de site kan je terecht om onder andere foto’s te bekijken en verder tref je een activiteitenkalender aan en kun je oude tentamens en uitwerkingen downloaden.

 

Mocht je een fout tegenkomen op de site of vragen hebben voor de ICT-commissie, kan je dit mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De introcommissie is een commissie die de introductieweek voor de nieuwe eerstejaars regelt. Er is nog geen nieuwe introcommissie aangesteld voor de intro van 2018, dit zal halverwege het jaar gebeuren.

Ieder jaar organiseert Protagoras in het weekend na de eerste deeltentamens een kamp voor de eerstejaars. Zij gaan samen met actieve leden een weekend naar een leuke locatie om elkaar en de vereniging te leren kennen. Het kamp heeft altijd een thema. De afgelopen jaren zijn een Bootcamp, de Italiaanse maffia, Halloween en de Bokkenrijders al langs gekomen. Het is al jaren traditie dat dit kamp wordt georganiseerd door het oud-bestuur, dus voor het collegejaar 2017-2018 is het 28e bestuur aan de beurt: Colin Nieuwlaat (Voorzitter), Koen Franse, Melissa Niemantsverdriet, Elles Elschot, Sander Broers en Britt Michels. 

 
 

De LumiCie is een van de jongere commissies van Protagoras, maar laat zich op bijna alle activiteiten zien. En zo hoort het ook, zonder de Lumicie zijn er namelijk geen mooie foto’s van de activiteiten. De leden van deze commissie lopen op feesten en andere activiteiten rond met een fototoestel en zorgen dat mensen mooi op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Ook zijn zij in te schakelen bij commissiefoto’s en bestuursfoto’s. Op dit moment wordt deze commissie bevolkt door Aïsha Abelen, Rien Boonstoppel, Madelon van den Dobbelsteen, Inger van Langen en Teun Meerakker. De commissie kan echter nog wel wat hulp gebruiken, dus vind je het leuk om foto's te maken en heb je interesse in de LumiCie? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 7 december 2017 bestaat Protagoras 29 jaar, dit betekend gelijk de start van het 30e levensjaar van Prot en daarbij het 6e lustrum. Dit moet natuurlijk gevierd worden en dit gaat gebeuren door middel van een openingsweek, maandelijkse activiteiten en een sluitingsweek. Hiervoor is een Lustrumcommissie opgericht die ervoor zorgt dat al deze activiteiten exclusief verlopen. En waarom exclusief? Dat is omdat het thema van het 6e lustrum der SvBMT Protagoras: Very Important Prot (VIP) is.

Deze activiteiten zullen uitlopen van serieuze activiteiten tot gezellige feest activiteiten en dus is er voor iedereen van Protagoras wel een activiteit waar ze zich zullen vermaken. En wij als Lustrumcommissie zullen er voor zorgen dat je een jaar lang kan genieten van genoeg exclusiviteit.

De commissie die hiervoor zorgt bestaat uit de volgende leden: Mats Verhoeven (Voorzitter), Pleuni Lodiers (Penningmeester), Yvonne van Mil (Secretaris), Aïsha Abelen (Sponsorverantwoordelijke), Freek Relouw (Promotieverantwoordelijke), Wouter Groenink (Websiteverantwoordelijke), Brenda Knijnenburg (Dag commissaris) en Nina van Velsen (Dag commissaris). 

 
 

De ouderdagcommissie organiseert elk jaar een dag waarop alle ouders van de eerstejaars BMT en MWT-studenten kunnen ervaren hoe een dag van hun zoon of dochter er op de TU/e uitziet. Binnenkort wordt er weer een nieuwe ouderdagcommissie opgericht.

Eén van de grotere levensbehoeften, op meerdere stukken van de schijf-van-vijf vertegenwoordigd: het koekje, is te vinden in zijn natuurlijke habitat, de koekendoos, in het Prothok. Heb je zwaar behoefte aan een combinatie van koolhydraten, vetten en suikers: kom dan even naar het Prothok en plunder de koekendoos, zodat de ProBoKoCo deze weer snel mag vullen. Heb je meer behoefte aan iets vloeibaars, dan is de borrel op donderdag misschien meer aan jou besteed. Begeef je om 16.00 uur naar In Vivo voor een biertje, Palm, Hoegaarden, Duvel of het andere speciale bier dat geregeld onze koelkast of onze tweede tap siert. Als sterke drank meer je ding is, vraag dan even wat er allemaal achter de bar staat aan één van de tappers, terwijl je wacht op een zak chips of een bakje borrelnootjes.

 

Veel studenten vinden het leuk om naast het studeren ook iets leuks te doen met hun studiegenootjes. Daarom is in het jaar 2000 Protagoras’ Zinderende Activiteitencommissie, ofwel ProZAc, opgericht. De ProZAc organiseert elk jaar een aantal leuke activiteiten, zoals een dropping en cocktailworkshop. Ook zijn er activiteiten die jaarlijks weer terugkomen, zoals de BBB en borreltocht. Op het moment bestaat de commissie uit: Ilse Buuron (voorzitter), Marlous Bood, Joëlle Bink, Jules Boesveld, Lars van Dijck, Kani Kamalizadeh, Robin Krijnen en Mark Sweep. Mocht je vragen hebben over de ProZAc, dan kun je een van bovenstaande personen benaderen of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Protatype is het verenigingsblad van SvBMT Protagoras. Dit blad houdt de leden op de hoogte van wat er allemaal speelt binnen de vereniging en de faculteit. Het blad staat vol met studiegerelateerde rubrieken, interessante verhalen en ludieke stukjes. Een onmisbare bron van informatie en ontspanning voor de Protagoriaan. Verder biedt het blad voor bedrijven de mogelijkheid om advertenties te plaatsen, zodat zij bekendheid kunnen verkrijgen onder de huidige populatie aan BMT-studenten. De Protatype verschijnt vier keer per jaar en de redactie zorgt ervoor dat de Protatype iedere keer weer goed gevuld wordt. De redactie bestaat momenteel uit Sanne Bleser (hoofdredacteur), Naomie Amsing, Pascal van Beek, Lisa Dekker, Elles Elschot, Wouter Groenink, Evi Huijben, Nathalie van de Laar, Amber Meeder, Melissa van de Pasch, Nadia Takke, Ilse Verbon en Marc Vervuurt.

 

 

    

 

Naast hard zwoegen voor de studie en andere verplichtingen is ontspanning essentieel voor studenten! Hiervoor zijn vele mogelijkheden, maar een van de gezondste en leukste is natuurlijk sporten. Sporten doe je natuurlijk het liefst samen met andere leuke mensen en wie zijn er nou leuker dan Protagorianen? Precies! Om deze twee werelden samen te voegen is in 2014 gestart met de Sportcommissie, oftewel SpoCo. Deze commissie heeft als doel een aantal sportieve activiteiten per jaar te organiseren voor leden van Protagoras, denk bijvoorbeeld aan de Batavierenrace, schaatsen of een groots sporttoernooi met andere verenigingen samen. De commissie bestaat uit Milan Pit (Voorzitter), Wouter Groenink, Stephan van de Heisteeg, Naomi Klapwijk, Evelien Simonis, Caya van der Sluis en Nadia Takke. Heb je nog vragen aan de SpoCo of wil je ze complimenteren met hun goede werk, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 
 

Het moment is weer aangebroken waar iedereen natuurlijk naar uitkijkt. Elke twee jaar wordt er namelijk een studiereis georganiseerd, die meerdere weken omvat in een land buiten Europa en dit jaar is het weer zover. De bestemming is Japan, waar we meerdere steden zullen afgaan. In deze steden zullen we veel bedrijven, universiteiten en instituten bezoeken, maar is er natuurlijk ook genoeg tijd voor culturele dingen en vrije tijd. Om deze mooie reis mogelijk te maken voor jullie is er een commissie opgesteld. Dit jaar zitten er in deze commissie de volgende personen: Sander Keij (voorzitter), Renate van Doormaal (Secretaris en Casestudy Coördinator), Sanne Kwakman (Penningmeester), Jelle van Kerkvoorde (Sponsor Coördinator), Jeroen Deckers (Excursie Coördinator), Steffie van Poppel (Logistiek) en Janne Spierings (PR en Website). Zij zullen het beste uit de reis proberen te halen om de deelnemers een top reis te bezorgen!

Meer informatie over deze reis is te vinden op hun website

De symposiumcommissie van 2017-2018 bestaat uit Ilse Buuron, Rosanne Bunt, Lieke Kapteijns, Michelle Klaassen, Floor Knotnerus en Irene Lensen.

Ieder jaar moet de penningmeester van de vereniging worden gecontroleerd door een groep van mensen die de verificatiecommissie heet. Deze verificatiecommissie controleert of alle financiële zaken op orde zijn, met andere woorden of de penningmeester goed zijn best heeft gedaan. Wil je in deze commissie plaatsnemen dan is financiële kennis niet vereist, maar het is natuurlijk wel handig om er iets vanaf te weten. Weet je nog helemaal niks, dan is dat ook geen ramp, zolang je maar enthousiast bent en bereid bent om iets te leren.

De huidige VC van het 28e Bestuur bestaat uit Anke Boschman, Ellen van Rooij, Koen van Putten en Manon Balvers en de VC van het 29e Bestuur bestaat uit Colin Nieuwlaat, Kim Blezer, Britt Michels en Nikki Valckx.

Omhoog

 

 

 

 

Openingstijden Prothok
(Gemini-Noord 1.60)

Openingstijden deze week
Maandag
09:00 - 14:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag 
09:00 - 17:00
Donderdag 
09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
 
  

 

 

Studievereniging der Biomedische Technologie  "Protagoras"

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Gemini-Noord 1.60
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail:
bestuur@protagoras.tue.nl
www.protagoras.tue.nl