Agenda

27 september - 1 augustus 2019

Inschrijving commissie infomail

31 oktober - 21 december 2018

Bier- en feestmail

17 december 2018

Lunch lecture Ellips

18 december 2018

ALV 30.2

18 december 2018

Eten ALV 30.2

19 december 2018

Kerstlunch

20 december 2018

Borrel

10 januari 2019

Borrel

11 januari 2019

Bestuursinfolunch

17 januari 2019

Borrel

24 januari 2019

Borrel

31 januari 2019

Borrel

18 - 20 februari 2019

Wervingsdagen Career Street

13 maart 2019

ALV 30.3

19 - 20 maart 2019

Wervingsdagen Career Expo

29 april - 2 mei 2019

Wervingsdagen Interviewing Days

10 - 12 mei 2019

Batavierenrace 2019

21 mei 2019

ALV 30.4
Naar agenda

In de jaren dat er geen studiereis plaats zal vinden, wordt er een Buitenlandse Excursie georganiseerd. Deze reis zal één week duren en naar een of meerdere landen binnen Europa gaan. Net als tijdens de studiereis zullen studenten verschillende bedrijven, ziekenhuizen en universiteiten bezoeken die actief zijn op biomedisch/technisch gebied. Ook zal er aandacht worden besteed aan de culturele en maatschappelijke aspecten van het land. Recente voorbeelden van reisbestemmingen zijn Tallinn & Helsinki, Krakau & Boedapest en Stockholm & Oslo. De Buitenlandse Excursie commissie heeft haar eigen sponsorfolder met tal van mogelijkheden om uw bedrijf te promoten.

 

Elk jaar wordt er door de carrière oriëntatie commissie het Career Event georganiseerd. Dit is een evenement waarbij verschillende bedrijven en PhD'ers komen spreken. Als bedrijf krijgt u ongeveer 40 minuten de tijd om een presentatie te geven over uw bedrijf en vaak wordt er ook nog een interactief gedeelde gedaan door de bedrijven zodat het een interessante dag is voor de studenten. Er komen ongeveer 80 bachelor- en masterstudenten van de studie Biomedische Technologie op dit evenement om in contact te komen met de bedrijven en PhD'ers. De PhD'ers vertellen kort iets over hun onderzoek en de reden dat zij hebben gekozen om een PhD te doen na hun master. De dag wordt altijd afgesloten met een netwerkborrel waarbij de bedrijven en PhD'ers persoonlijk in contact kunnen komen met de studenten.

Ook organiseert de carrière oriëntatie commissie elk jaar de career trip, dit is een tweedaagse reis naar een stad in Nederland, België of Duitsland. Hier worden altijd een stuk of vier biomedisch gerelateerde bedrijven bezocht waar meestal een presentatie en een rondleiding wordt gegeven. Er gaan elk jaar ongeveer 30 enthousiaste eind bachelor- en masterstudenten mee met de career trip. Afgelopen jaren ging de career trip naar Dortmund en Leuven.

Eens per twee jaar wordt er door Protagoras een studiereis georganiseerd. De studiereis duurt drie weken en gaat altijd naar een niet-Europees land. Doel van de studiereis is het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op biomedisch gebied in andere landen te bekijken en zodoende nieuwe kennis op te doen. Ook de culturele en maatschappelijke aspecten van het land komen aan bod tijdens de reis. Recente bestemmingen van de studiereis zijn Maleisië, China en Japan.

 
Voordat de studenten op reis gaan, voeren ze casestudies uit voor bedrijven. Zo’n casestudie heeft een studiebelasting van 120 uur per persoon en wordt uitgevoerd in groepen van variabele grootte, afhankelijk van de grootte van het project. De casestudie wordt zowel mondeling (presentatie, discussie, demonstratie) als schriftelijk (verslag, poster, paper, website) afgerond. Zoals u ziet is een casestudie een ideale manier voor uw bedrijf om in contact te komen met studenten en inzicht te krijgen over welke kwaliteiten een BMT-ingenieur beschikt. Omdat wij begrijpen dat u een inhoudelijk goed project wil laten uitvoeren door onze studenten, is de eis voor deelname aan de studiereis dan ook dat ze minimaal 90 studiepunten moeten hebben (1,5 studiejaar). Dit komt er in de praktijk op neer dat de studenten minimaal derdejaars zijn. Voor de exacte invulling en kosten van een casestudie zal verder overleg moeten plaatsvinden met een hoogleraar van de faculteit BMT en de studiereiscommissie. Er zijn ook andere mogelijkheden om tijdens deze activiteit uw bedrijf naamsbekendheid te geven, zoals uw bedrijfslogo op de blousen van de deelnemers.

Protagoras organiseert elk jaar een symposium in samenwerking met de academische wereld en het bedrijfsleven. Elk jaar wordt gekozen voor een actueel onderwerp welke de interesse wekt bij de studenten. Recente voorbeelden van onderwerpen zijn ‘Bringing back Motion', ‘Robots & Doctors join hands’ en 'The aging brain - slowing it down'.

Het symposium is dagvullend en bestaat uit workshops en lezingen van universiteiten, ziekenhuizen, bedrijven en andere instellingen. Deze worden onderbroken voor koffiepauzes en een lunch en afgesloten met een borrel. Tijdens het symposium zijn er talloze mogelijkheden voor uw bedrijf om naamsbekendheid te verwerven. Het symposium is interessant voor de studenten uit alle jaarlagen en er zal dus ook een groot en divers publiek aanwezig zijn.
Omhoog

 

 

 

 

 

Openingstijden Prothok
(Gemini-Noord 1.60)

Openingstijden deze week (10-12 - 14-12)
Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag 
12:00 - 17:00
Donderdag 
09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
 
  

 

 

 

Studievereniging der Biomedische Technologie  "Protagoras"

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Gemini-Noord 1.60
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Telefoon: 040 - 247 2758
E-mail:
bestuur@protagoras.tue.nl
www.protagoras.tue.nl